Inspiration

Mitt drömår

Redan i slutet av förra året, började jag fundera på mål och drömmar för kommande året. Jag brukar vanligen bara skriva ner dem i ett dokument med några få ord, men i år var jag sugen på en ifyllnadsbok, eftersom jag försöker skriva mer än jag gjort tidigare. Jag googlade runt och föll pladask för Olga Rönnbergs My Journal Skapa ditt eget drömår. Jag som inte ens gillar den kvinnan, men just den här tilltalade mig otroligt mycket!

Den är uppbyggd så att den börjar med året som gått och reflektioner kring det. Sedan går man över till att utforska sig själv och ens inre tankar och känslor, för att sedan gå vidare till visioner och drömmar för kommande år och avslutningsvis kalanderform med vecka för vecka, månad för månad för att förverkliga det man behöver och vill.

Just de där reflektionerna som boken inleds med, är precis vad jag behöver. Att reflektera över mina egna reaktioner, mina gränsdragningar, mina tankar och mina begräsningar.

Nu är jag inne på visioner och drömmar. Man ska skriva ner 100 stycken. 100!!! Kommer du på så många? Det är lixom brainstorming på hög nivå! Efter det kommer en fråga; om man har ett år kvar att leva, vilka tio visioner/drömmar skulle man fokusera på av de hundra man räknat upp? Ett bra sätt att hitta de allra viktigaste bland allt som snurrar i skallen, så att säga.

Jag märker att det finns tre teman jag gång på gång återkommer till. Det är att skriva, sjunga och fotografera, i olika konstellationer. Något säger mig att dessa teman kommer att på något sätt ingå i mina mål detta år! Så det här fuskandet med att bara skriva ett eller två blogginlägg per vecka, den ovanan får jag nog försöka bryta. Sen. Lite senare. När jag fått ordning på vad jag vill och hur jag vill nå det målet. Just nu brainstormar jag med mig själv och låter idéerna flyga både högt och lågt!

Hur ska ditt drömår bli 2023?

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!