Hantverk

Varit på kurs och pimpat mina ben

Idag var sista dagen av fyra på en kurs jag gått. En fantastiskt inspirerande kurs som ordnas genom Medborgarinsitiutet och nästa helg är det dags för glaskurs som ordnas på samma sätt. Vilken lycka att få ta del av olika kurser på ett prisvänligt och utvecklande sätt!

Den här läderkursen som jag var på nu, innebar att vi skulle sy en ryggsäck. Vi var 6 personer allt som allt och det visade sig att vi alla gjorde helt olika alster och man kunde verkligen se hur personligheterna färgades i var och ens väska. Jag hade först tänkt göra en ryggsäck som kan bäras på ryggen, men kom mitt i natten fram till, natten innan förstas kursdagen, att jag skulle göra en väska som jag kan fästa på rullstolen istället. Med mig hade jag min kära assistentann och det har varit så kul att få tillbringa några extra timmar med henne igen. Utan henne hade det förstås inte varit möjligt att genomföra kursen för mig och definitivt inte blivit några alster!

Det är smått fantastiskt att det från ett pappersark, via mallar, till råmaterial till slut faktiskt mynnar ut i en färdig produkt som man känner så starkt för och som man känner sig så stolt över. Både en och två gånger under projektets gång, känner man att det aldrig kommer att kunna bli till något. Och sen plötsligt är man äntligen där!

Eftersom jag blev klar med min väska redan på morgonen idag, hann jag fortsätta med att sy nackstödet och armstöden i samma läder. Jag är så nöjd! Det blev verkligen något som känns som jag!

Nästa vecka är det som sagt dags för glaskurs. Det enda jag är helt säker på är att det definitivt INTE blir en väska gjord på den kursen!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Det blev ju jätte fint! En vacker färg du valt, både glad och lugn. Hoppas följande kurs är lika lyckad.

    1. Miina säger:

      Tack, snälla! <3

Tack för att du lämnar några ord till mig!