Hälsa och ohälsa

Sjuklingar ut på vädring

När vi steg upp i morse var alla tre tjejer feberfri, så jag passade på att ta ut dem en stund innan febern skulle hinna stiga.


Vi möttes av strålande solsken och takdropp. Underbart!


Jag älskar dessa vidder. Känner mig oerhört hemma när jag blickar ut över åkrarna runt oss. Min älskade hembygd.


Jodå, Wilda är nog där bland de vissna grässtråna. Väl dold av naturens färger.


Undrar vilka minnen den här björken bär på från svunna tider. Växte den upp medan landsvägen gick utanför vårt tomt? Eller är den så ung att den växt upp tillsammans med mig och mina bröder?


Julina ville så hemskt gärna skida lite och efter stora förmaningar fick hon ta sig ett litet halvt varv med lugna tag. Lycklig som få över att få skida fram i solskenet!


Freja racera på skidspåret. På skidspåret höll skaren, men kom hon lite utanför stupade hon som en fura.


Så här ser en heeler ut i full fräs. 🙂


Det är det här som kallas ”lågt flygande” va?


Freja och Stina. Visst är hon rätt liten, vår lilla Stina, men enligt senaste bedömningen i Åbo är hon perfekt i storlek.


Stina dansade runt Julina under skidturen så hon till slut fick sätta sig ner och låta Stina komma upp i famnen en stund.


Om Freja susade fram i full fräs på skidspåret, kan man nog inte säga det samma om sessan Stina. Nej, fint och lugnt i välgenomtänkta steg tar man sig fram. 🙂


Vår väg är förvandlad till isgata, så Moalie tog hjälp av skidstavarna för att ta sig fram.


Freja anser att det är vår nu när hon lyckats slita loss trossen ur isen.


Natalie testar att skida lite i diket. Det gick riktigt bra. Bättre än på vägen åtminstone, där hon var livrädd för isen.


Humöret kan man väl inte säga att var på topp hos Nattis, men frisk luft fick hon ju åtminstone!


Wilda börjar äntligen tycka om att vara ute och lekte runt på skaren med endera barkbitar, endera gamla löv. Trollungen vår!

Nu ikväll hade Natalie 37,6, (förhoppningsvis på väg ner), Julina 38,5 (mitt i skiten) och Moalie 38,1 (helt klart på väg upp). Själv hade jag 37,0 mot mina normala 35,9. Jag har INTE tid, jag vill INTE!! Jag ska ju fasen öppna butiken på fredag i min nya lokal i stan! Fuck!! Usch usch usch. Den här flunsan står mig upp i halsen för tillfället. Hoppas innerligt att vi alla är friska nästa vecka, att den här skiten kommer och drar över oss nu så vi får vara friska sen.

Ska snart krypa till sängs tror jag. Moalie ligger nerbäddad i vår säng. Gissar att nattsömnen inte blir riktigt vad den borde…

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Härliga vinterbilder!
    Här har vi legat i en veckas tid med feber och influensasymtom, även maginfluensa. Men det verkar ha vänt nu i alla fall.
    Vädret är rena rama våren med +8 grader och strålande sol från en klarblå himmel.
    Ha en skön söndag och krya på er!
    Kram Janeth

Tack för att du lämnar några ord till mig!