Skriverier

Skogsmys

Idag har vi haft skogsmys med svampplockning och lek med efterförljande picknick med mommo. Jag passade på att fota lite eftersom kroppen inte vill plocka svamp mer.


Natalie och Moalie lekte på eget håll medan jag strosade runt i den omkringliggande skogen. De klättrade i träd, lekte med kottdjur, lagade mat på berget av mossa och annat mys. Jag har själv minnen från när jag var liten och lekte på bergen medan mamma och pappa blockade svamp.


Jag har börjat inse att min karriär som svampplockare är över. Min kropp vill inte syssla med sådant längre. Därför behöver Julina läras upp. Det är bäst att dubbelkolla mommos artbestämning i svampboken.

Här kommer ett axplock av mina bilder.


Ljust i tunneln.


Jag älskar denna mossa. Så lummig och fin.


Längs livets väg.


Kärleken syns i allt.


Hallå där nera!


Stina spanade på ustikten.


Medan Freja hela tiden var i full fart.


Vi avslutade med en grovrensning av den lilla svamp mommo och Julina plockade och myste med picknick uppe på berget. Solen värmde våra kinder och den friska luften gav oss ny energi…alla utom mig då förstås…

Nu sitter jag här med värkande armar, dunkande ben, skärande höfter, men minnena från skogen värmer mitt hjärta. Än kan jag röra mig i skog och mark. Jag kanske inte mår så bra efteråt och jag kanske inte kan göra allt det jag kunde tidigare, men det jag klarar är jag tacksam för och jag uppskattar verkligen att jag får njuta av allt det vackra!

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. Mia säger:

    Vau! Vilka foton!! ni ha tydligen had en rikti härlian dag! trots att du antagligen ligger på såffo resten åv dan så dzissar ja att e var värt e 🙂

  2. vackra bilder!
    ha en fin kväll!

  3. Å vad mysigt det ser ut, men fy vad ledsen jag blir att du ska behöva ha ont 🙁

    Kram!

Tack för att du lämnar några ord till mig!