Skriverier

Min 30-års dag

Barnen sover hos mommo och moffa, så jag passar på att uppdatera bloggen en aning. Har ju inte alls hunnit med nu igen…

14 juli fyllde jag 30. Helt otroligt, 30 lixom!! Gamla tanten! 🙂

Dagen började med sång och kaffe på säng, men eftersom jag fortfarande kämpade en aning med mitt gamla ”magsår”, var maken snäll och skippade sötsakerna. Men jag måste ju berätta om det fantastiska som hände innan! Det var nämligen så att strax innan maken och döttrarna skulle komma och sjunga för mig, sa Natalie med benhård övertygelse i rösten ”Pappa, den gick nåt vitt ut från mammas rum till Moalies rum!”. Hon var så övertygad om att det var något där, att maken fick leta igenom rummen innan hon vågade komma med. När de berättade det för mig och jag berätta om skyddsänglarna som finns runt oss blev hon väldigt glad och stolt över att ha varit just den som fick äran att se min skyddsängel. Efter det skrämde händelsen henne inte längre. Men tänk så fantastiskt, att få se en ängel när man är 7 år! Och det var inget suddigt hon såg, utan en vit klänning, lika klar som kläderna hon själv har i skåpet. Att hon är medial har jag alltid vetat, men att hon skulle få uppleva något redan nu känns mäktigt för mig. Jag kände ju inte av något, det var endast för Natalie denna visade sig.


Moalie hade hittat en Scrapbooking-stämpel som hon absolut ville ge åt mig. Det var nämligen ett lila hjärta och hon vet ju att jag älskar lila! Mammas lilla älskling!


Av Julina fick jag en fin tavla av ett foto hon själv tagit.


Natalie, min mediala lilla tjej, hade även hon gjort en tavla av ett eget taget foto.


”En puss måste hon ju oxå ha på bild, pappa!” sa Natalie. 🙂

Av maken, mina föräldrar, mina bröder med flickvänner, min svärfar samt av mina svägerskor med familjer hade jag redan fått min älskade Overlock symaskin! Den är så underbar! Har redan sytt massor på den!

Dessutom fick jag av min mamma en SPA-dag i Eckerö, rensning av alla mina blomland samt införskaffande av blommor. En helt underbar present! Jag har ju själv inte kunnat rensa landen i år, så de var totalt igenväxta. Nu är de så fina och fyllda med nya blommor!


I de här landet hade jag ännu inte hunnit plantera mer än 4 små krokusar, så här blev det två olika klematis samt en större buskros.


Dessa två Klematis är väldigt fina ihop. Den högra ser ut så här i full blom. En söt liten klocka med limegrön kant på själva blomman.


Denna fina buskros ska få breda ut sig vid Klematisen. Bilden till höger visar de häftiga knopparna som faktiskt inte har löss, utan som ser ut på det där vist. Mycket speciella!


Så här vackert blev det i landet invid parkeringen. En hel del nytt här, med endast några få blommor från förr.


Lusthus-landet fick en rejäl rensning och plötsligt kunde man se mina eget planterade liljor, kallor och fresia som börjat slå ut! Till höger en bild på den första fresian. Till detta land kom två nya liljor.


Det här landet har jag faktiskt drivit upp det mesta själv i, men då det inte blivit rensat var ju allt skymt bland ogräset. Det som vi införskaffade hit var en buskpion (ska komma en till) samt murgröna (den sistnämnda hämtad från mammas moderplanta).

Detta införskaffades alltså dagen innan så att allt skulle vara fint när vi hade en liten, liten kaffebjudning den 14 juli. Det blev så underbart vackert!

Av pappa fick jag dessutom en plommonträd samt ett presentkort på 100 € från Tyger och Sånt för att kunna köpa tyger att sy på Overlocken med.

Fick även min present av älskade Ica med familj, trots att de skulle komma på min kommande 30-års fest. Hon och mitt gudbarn Nora kom nämligen över och förärade mig med en blomma och boken Rik på Riktigt med inskriptionen ”Miina Att ha en vän som du är att vara rik på riktigt. Tack för att du är min vän. Nanica”. Därutöver kom även mitt andra gudbarn, Tindra, med sin fantastiska mamma, Martina, och söte lillebror Alexei över med en underbart fin blombukett.

Tusen tack, allesammans! Ni är helt underbara!

Avslutar detta inlägg med följande bilder:


Stolt faster blev även firad av lille Prins Bus. Mitt lilla gos!


För en gångs skull hamnade mor och jag på samma bild och ja, det finns nog en hel del gemensamma drag… 🙂

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. säger:

    Åh vilka fina bilder Miina 🙂 Kramar!

  2. Uoti-Linda säger:

    Vilka fina barn du har och vilken underbar present att få landen rensade! Varför ska man alltid ge saker för..?

Tack för att du lämnar några ord till mig!