Skriverier

Fläderblomste och skåprensning

När min älskade assistent kom på jobb idag, hade hon med sig en hink fläderblommor som vi kokade till saft. Redan igår fick jag hink med samma sort, men de blommorna väntade snällt på att torkas till te tillsammans med mynta och lite jordgubbar, vilket vi gjorde när saften var klar. Hela huset doftade fläder resten av dagen! Helt fantastiskt!

Tänk om man kunde spara doft på burk eller så! Då skulle fläder helt klart vara en doft att spara för mig. Och så klart en burk med hägg! Jag älskar verkligen den doften! Jag önskar innerligt att den gick att fås som parfym, men då inte med den doft som sprider sig när man tagit i en kvist. Fy tusan vad den börjar stinka kattpiss då! Utanför vår dörr blommar just nu vår otroliga smultronschersmin. Är inte det en av de mest ljuvliga dofter som finns? Varje gång jag öppnar dörren, slår doften över mig som en svallvåg. Helt underbart! Jag är så glad att jag bestämde mig för att plantera den just där. Men som sagt, idag har huset doftat fläder och ja, teet blev riktigt gott!

Vi håller ju på att försöka rensa lite här hemma och när jag passerade yngsta dotterns rum, insåg jag att det var dags att ta en paus i mitt eget rensande och istället få dottern att kavla upp ärmarna. Den här synen mötte nämligen mig:

Det ni! Till hennes försvar kan sägas att hon är yngst. Hon ärver alla andras kläder. Jag skulle gissa att ungefär 10 eller max 20 % är sånt hon själv har köpt.

Men alltså… TRETTIOFEM PAR JEANS!!! Och 10 mjukisbyxor! Varför?! Och framför allt NÄR hinner man använda dem?! Jag minns inte ens längre hur många toppar det var. Byxorna började vi med, därför fastnade siffran.

Man kan lixom förstå varför kläderna oftast legat på golvet istället för på sin plats i skåpen. 2 sopsäckar gjorde hon sig av med. Jag måste säga att jag är stolt över henne, för nu ser det ut så här istället och tomt på golvet:

Nu ska det bli spännande att se om hon hittar något annat att fylla golvet med!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!