Inspiration, Skriverier

Bilder från växthuset

Jag fick ett växthus i morsdagspresent av min underbara man och våra tre älskade döttrar. Jag kunde inget om växthus innan och kan väl lite, lite mer nu, men än är det långt kvar. Det jag förundras över är hur kolosalt det växer där inne! Helt fantastiskt!


På bilden till vänster syns mina mogna busktomater. Själva plantan upplever jag som låg, men den bär massor av frukt, så mig gör det inget! 🙂 På bilden till höger är min körsbärstomat som bara växer och växer! Massor av små tomater väntar på att bli röda.


På bilden till vänster är min underbart ljuvliga Physalis. Mitten bilden är melon och plantan på bilden till höger är gurka. Alla mina plantor är planterade med rekommenderat avstånd i växthus, men t.ex. physalisen har redan gått långt över gränserna! Jag har några små pluttiga meloner på gång, så det ska bli kul att se om det blir något av någon av dem. Physalisen är täckt av frukter och det ska verkligen bli spännande att se om det blir så mycket frukt som det ser ut att bli! Gurkan ger oxå bra. Idag har vi faktiskt plockat den första gurkan (den som syns längst ner mot marken på bilden) och kalasat på som smörgåspålägg till frukost. Mmmmm så god den var! Ca 10 små bebisgurkor finns kvar på plantan.


Sist men inte minst måste jag ju visa en bild på Ronja. Hon kom in igår kväll, totalt genomblöt! Det bara droppade om henne! Den här bilden är tagen efter att jag gnuggat henne så torr som möjligt med en handduk. Nån som har nåt bra förslag på vad damen riktigt sysslat med? Och nej, det kom inte så mycket som en endaste lite droppe regn medan hon var ute! 😀

Julina åkte nyss iväg på målarkurs med mommo och jag ska göra vattenbyte åt firrarna tänkte jag. Får väl se om Natalie och Moalie kan leka för sig själva under tiden…

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

 1. Hej tjejen!

  Skönt att se dig på benen igen. Undrade ju vart du tog vägen den här gången! Inget skoj med magsjuka hörrdu…men du har ju hunnit med en hel del skoj innan dess.

  Vad mysigt det ser ut i ditt växthus…och vilken fin present!!
  Har aldrig sett hur Physalis växer förrän nu. Hoppas det ger massor av frukt…det ser ju så ut!

  Ha nu en fortsatt skön sommar tjejen…och du….jag tror inte det heter pyssling i Sverige utan syssling! 😉
  Det vill säga om det är din kusin som fått barn…i så fall är era barn sysslingar. Sysslingars barn blir sen bryllingar till varandra! 🙂
  Kraaam C

 2. säger:

  Åh, vad roligt med ett eget växthus :-D! Kram!

Tack för att du lämnar några ord till mig!