Skriverier

Heja Lordi = ont i halsen

Ja, Camilla, vad tycker jag om Lordi? 🙂 Jag gillar dem starkt! Jag gillar inte dagens hårdrock så värst, men 80-talets melodiska rock faller mig bättre i smaken och Lordi räknar jag till melodisk rock.
Efter allt förnedrande genom åren har vi äntligen fått revansch!! Jag höll på att skratta ihjäl mig när vi kom till Sveriges röstning och han säger ”och 12 går till vårt GRANNland!!” När har Sverige senast kallat Finland sitt grannland i Eurovision song contest? 😀 Norge och Danmark, ja, men Finland…nej aldrig!

Ja, som synes så tittade jag alltså på EUSC och…ja….jag har såååååå ont i halsen! 🙁 Jag har nästan ingen röst alls ibland under dagen, och ibland är det lite bättre, men ack så ont det tar. Jag vet inte ens om jag kan säga att det verkligen var värt att se Lordi få vinna för den här pinan. 🙁
Om man följer halsen med fingrarna ner till den lilla gropen i mitten där halsen slutar (svårt att förklara), just där känns det som om något är sönderfrätt. Det känns starkt, brännande, ja den som upplevt det vet vad jag menar. BLÄ!!
Nå, imorgon ska jag äntligen till talpedagog så får vi se vad hon kan göra för mig. Just nu vill jag inget hellre än börja sjunga, men jag känner ju själv att det är långt dit och det tar ont långt in i själen. Folk i min närhet börjar få känna av att allt är instängt inom mig och ber nästan på bara knän om att jag ska börja sjunga igen så mitt temperament blir hanterbart.
Riktigt så illa upplever inte jag det, men mor min skämtade om det. 🙂

Annars är det bra här. Regnet öser ner och åskan gick för några timmar sen, för första gången i år. Det var en mild åska med bara muller långt borta, men visst, jag erkänner att pulsen ökade när första mullret kom innan jag insåg att det inte skulle komma hit. 🙂
Flickorna har 1 vecka kvar på dagis och sen har de sommarlov. Tänk att sommaren faktiskt ska komma! Det är lite svårt att tro idag dock…

På lördag ska vi till Sverige, men det berättar jag mer om efter helgen. Jag ska försöka komma in och berätta imorgon om hur det går hos talpedagogen.

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

 1. säger:

  Hej Miinisen!
  Vet du..du får jättegärna tycka Lordi är bra..kanske att de t.om var bäst..bara jag slipper! skrattar
  Jag vet att vi tillhör olika generationer du o jag..kanske det är därför vi tycker olika..men jag anser varken att de har sångröst och de har ju absolut inte utseendet på sin sida. Däremot tror jag stenhårt på hårdrockskuppen det snackas om!
  Jag håller helt med dig om att låten..melodin!..är HELT ok för att vara hårdrock. Men för mig hör varken rapp, hårdrock eller tex hip hopp till eurovision song contest! Antagligen är jag hemst gammaldags när det gäller dessa synpunkter….jag bara tycker så helt enkelt.
  Det jag menade när jag skrev dagisnivå är att för mig är det otroligt barnsligt att spöka ut sig på det sättet som Lordi gjorde och allra helst under denna musiktävling…och att de inte ens kunde ta av maskerna under sin Athenvecka är ju barnsligt så det inte är sant. Hörde någonstans att de inte ens pratade med folk….bara grymtade, eftersom monster inte kan prata!! Hur moget är det på en skala mellan 1 – 10?? Jaja…nog tjatat om dessa, för mig, högst motbjudande gäng…det var i vilket fall som helst roligt för Finland att ni vann! Det tycker jag verkligen. Kraaaamar från Camilla

 2. Susanna säger:

  Javisst var Lordi bra, äntligen hemmåt för Finland. Verkligen kul. Hoppas att det går bra hos talpedagogen och att halsen kryar på sej. Kram kram

 3. säger:

  Tänk att dina stämband inte gillar att du lyssnar på musik, det låter ju helt galet! Men di skrev ju om det tidigare och jag tror såklart på dig, men det låter otroligt!
  Angående Lordi så har jag knappt någon åsikt, hörde bara med det ena örat och har faktiskt inte hört låten sen heller… Men superkul att Finland äntligen fick vinna! 🙂

  Skönt med sommar snart, den borde ju komma – även om det inte känns så just nu!
  Kram Stina,
  ps. Jag har sett ditt svar till mig, men jag förstår inte hur jag ska få dina kommentarer att synas… Men du hamnar alltså hos mig som mejl! Ska se om jag kan fixa det när jag får lite mer tid!

 4. säger:

  Hej snäckan!
  Är inne och läser ikapp. Det gäller att passa på när alla sover!! Det är inte lätt att hitta en tidslucka till helt egna pyssel, men det går. Och det är fantastiskt kul att se Elliot gå fram till sin lillasyster och ljudligt ge henne en smackande puss samtidigt som han med hög och klar röst säger just PUSS. Men dygnet borde ha fler timmar S

  Hoppas du får bukt med det onda i halsen.

  Hoppas också att trippen till mitt hemland blir trevligt.

  KRAM

Tack för att du lämnar några ord till mig!