Nykteristen

Jag är nykterist. Har alltid varit det och har ännu inte hittat en orsak till att inte vara det. Jag är INTE absolutist.

Varför nykterist? Ja, den frågan har jag fått oerhört ofta. Dels beror det på att jag har alkoholister i min närhet, att jag sett den negativa effekten av alkohol, men mest beror det på att jag är jag. Jag menar, varför skulle jag inte vara nykterist?

Jag tycker inte om smaken på alkohol, okej, det är inte helt sant. Jag gillar nämligen kakaolikör, så med andra ord gör jag klokast i att förbli nykerist och inte supa huvudet av mig på kakaolikör.

Det skrämmer mig att förlora kontrollen det allra minsta och efter att ha prövat på känslan av lustgas vid förlossning, är jag mer säker än någonsin på att jag aldrig vill bli berusad.

Det jag undrar är varför man väljer att dricka? Jag har fått dessa svar: 1) För att det är gott. 2) För att slappna av. 3) För att jag vågar släppa loss då. 4) För att umgås.

Här kommer mina svar: 1) Tycker det finns mycket annat som smakar gott, varför inte välja det med tanke på de negativa effekterna av alkohol? 2) Jag har förmågan att slappna av även utan alkohol. Jag är deffinitivt inte ensam om det. 3) Jag kan bjuda på mig själv utan alkohol. Jag vågar bjuda på mig själv. Om man inte vågar det, är då det bästa sättet för att våga att dricka alkohol? Löser man problemet då eller ger man sig själv bara sämre självförtroende med åren? 4) Att umgås med en berusad person är som att umgås med en skådespelares rollkaraktär.

Ja, det var mina tankar kring det hela. Jag känner mig så pass trygg i mig själv att jag inte hittat någon anledning till att behöva dricka…än. ;o) Dock inget negativt om andra som dricker nån gång nu och då!