Julkalender 2010 - dag för dag

Dag 13 – Vardagslyx

Vardagslyx för mig är att ta en het dusch i lugn och ro, få massage hemma i soffan, bli kliad på ryggen, att få somna tätt intill maken medan han ser på tv.

Tänk om man kunde få stanna upp och bara leva just här och nu, utan smärtor, utan orolig kropp, utan att känna allt.

Jag läste i en bok att människor med panikångest är mer uppmärksamma på sin kropp än andra människor. I och med EDSen tror jag att jag är dubbelt uppmärksam, på gott och ont. Jag känner varje liten mm av min kropp och det gör att jag kan acceptera smärtan och låta den finnas där utan att behöva påverka den (mindfulness), men jag är samtidigt medveten om allt som sker inom mig. Nog vore det skönt att bara en dag i året få leva i en liten bubbla med en bomullskropp som bara flyter med.

Så vardagslyx, allt det där som sätter guldkant på vardagen. Sovmorgon, att maken köpt hem lax åt mig vid veckohandlingen trots att jag glömt bort att skriva upp det, att bara få släppa alla måsten och vara i nuet.

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Hej, inne och kikar…visst har du ’plockat om’ i listan? blev förvirrad:D men intressant läsning. ha en fin vinterdag!

Tack för att du lämnar några ord till mig!