Adventstankar 2020

10. Drivkraft

Jag har lätt för att engagera mig, speciellt i människor. Det kan vara en speciell person, en grupp av människor eller något som kan påverka människor till en förbättring.

Jag har fått kämpa en del i rätten för att få mina rättigheter som funktionsnedsatt. Många har frågat mig hur jag orkat. Ärligt talat hade jag nog inte gjort det, om det bara hade handlat om mig själv. Men genom att vinna i domstol, blir beslutet prejudicerande och kan hjälpa andra. Därför har jag överklagat och kämpat vidare.

När jag engagerar mig i människor, gör jag det för att kunna hjälpa till att säkerställa tryggheten, utvecklingen för dem. Jag älskar högt och ställer krav som ibland är svåra att leva upp till. När jag kommer till det stadiet, är det min drivkraft som kickat in, och om jag inte märker det är risken stor att jag kör över den jag bryr mig om.

Men vad är då min drivkraft? Är det att förverkliga mig själv genom andra människor? Eller är det för att det är det sätt jag blivit bekräftad på genom åren? Ärligt talat vet jag inte ännu. Kanske är det en kombination av dem båda. Jag vet vad känslan i min drivkraft är, den har jag lärt mig att känna igen, men jag vet ännu inte bakgrunden till den.

Att ha kännedom om min drivkraft, är nyckeln till att förstå mig själv. På så sätt kan jag backa när jag märker att jag gör saker mer för min egen skull än för andras. Jag kan lära mig att stanna upp och betrakta saker och ting utifrån och på så sätt stanna upp innan jag går på ren drivkraft istället för vad situationen kräver.

Vad är din drivkraft och hur har du lärt dig känna igen den?

Här kan du läsa mina tidigare inlägg i adventstankar 2020:
http://www.mitawa.ax/category/adventstankar-2020/

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Gunilla Björkman-Bobb säger:

    Miina, jag känner igen mej i det du skriver.
    Den där drivkraften skall vi vara tacksamma för! Jag tror den är medfödd. Utan den skulle vi ha gett upp för länge sedan. Det är klart att den också driver oss över tröskeln för vår ork, eftersom vi vill mer än vi kan. Men utan den kraften tror jag våra liv skulle ha varit mycket fattigare. Vår längtan driver oss. Fortsätt med det du gör!

Tack för att du lämnar några ord till mig!