Skriverier

Häxansurtant exploderar

Men på riktigt! Hur svårt ska det vara! Ja, jag vet att det inte varit någon super varm sommar och att solen inte visat sig fullt så många timmar som många önskat, men VARFÖR måste det alltid gnällas över det?!

Jag är så evinnerligt trött på att se folk gnälla över det här, och nu pratar vi om många gånger per dag på facebook och dessutom många gånger om och om igen av samma personer. Ja, jag vet att ni mår bra av värme, jag vet att ni vill kunna ligga ute och sola, men liiiite kanske man kunde tänka på någon annan.

Nej, nu är jag orättvis, jag vet. Det är klart att man har rätt att klaga och det är klart att ni tänker på oss som inte tål värmen, men ibland rinner det bara över för mig. Förlåt!

Jag tål inte värme. Inte alls. Och jag har inte så stora möjligheter att undvika värmen på sommaren. Jag duschar kallt (min assistent rös idag när hon råkade få på sig lite när jag duschade) och jag använder kläder där jag sytt fack för att kunna trä in isförpackningar. Jag sover på en hundkylbädd och min man sover under filt i långbentpyjamas för att kunna sova med mig.

Förra sommaren var ett rent helvete för mig. Jag har varit livrädd för att den här skulle bli likadan. Förra sommaren vaknade jag gråtandes flera gånger varje vecka av värken som värmen framkallade. Så tro mig, jag vet hur det känns när det är fel värme för kroppen! Jag förstår er fullständigt! Men det finns värmeprodukter som ni kan dra nytta av och ni kan resa till varmare länder.

Så snälla, kan vi bara låta bli att gnälla över värmen fram över? Kan vi försöka komma ihåg att när jag mår bra mår någon annan dåligt och vice versa? Njut av värmen, men försök ha tålamod när värmen inte finns där, för då andas jag igen!

Jag skriver om det här varje år. I år skriver jag bara lite mer ilsket. För jag är faktiskt trött på att få höra ”herregud, vi har ingen sommar i år”! Nej, vi kanske inte har förra årets sommar, tack och lov, men det finns faktiskt stjärnstunder i vardagen man kan njuta av ändå och det finns människor där ute som mår bättre i år än förra året. Vi kan väl alla försöka unna varandra olika väder och komma ihåg varandra när det känns mörkt och kallt eller när det känns hett och kvävande?

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!