Julkalender 2015 - dag för dag

Dag 01 – Så här ser min familj ut idag

(2010: Mitt namn och min familj)

December är här, julmånaden. Jag har öppnat första luckan i min ”godis”kalender och sitter här och njuter av en kopp gott örtte.
20151201_074516Så här kommer även först luckan i min kalender; så här ser min familj ut idag:

Kärnfamiljen är oförändrad. Till familjen har tillkommit min yngsta brorson N och i vårt hus sover numera en herreman vid bokstaven T nu som då på helgerna när förstfödingen har ”mammahelg” Jag är tacksam över att ha alla döttrar boendes hemma fortfarande. Jag vet att åren närmar sig när de en efter en kommer att lämna boet.

Till vår familj hör på sätt och vis nu även en personlig assistent, vilken inte fanns i vårt liv 2010. Just nu är det Åsa som huserar här. Att ha en personlig assistent är viktigt för min hälsa. Jag orkar mer, jag klarar mer med henne vid min sida. Men det är faktiskt rent förbaskat tungt, om jag ska vara ärlig. Det finns nog ingen i hela världen som VILL ha assistent mer än man verklige måste, för det gör att man hela tiden måste vara lite mer allert, lite mer social än man egentligen skulle vara annars. Och framför allt måste man hela tiden vara arbetsgivare. När jag vaknar går jag igenom i huvudet vad som ska ske under dagen och börjar då parallellt planera för vad min assistent behöver göra och hur jag ska få en balans av hennes arbetsdag där hon i lagom doser ska ha uppgifter som passar in i mitt eget ork.

Så, det är vad min tvåfotade familj består av idag. Till den adderas följande fyrfotingar:

* marsvinen Sixten och Viggo
* katterna Wilda, Kerstin, Reagan, Indira och Neisti
* hundarna Freja, Stina och Ayleen

De som lämnat oss är min älskade morfar som gick bort i somras och makens älskade mamma som gick bort våren 2012.

Ur 2010 – dag 1 mitt namn och min familj:

Jag är gift med underbare Niclas. Tillsammans med honom har vi tre döttrar varav den äldsta är från ett tidigare förhållande. Äldsta dottern fick min makes efternamn när vi gifte oss juli 2002.

Mina föräldrar är Gunnevi och ”Buba”.
Min äldsta lillebror Marcus är sambo med Sofia och tillsammans har de min älskade brorson M.
Min yngsta lillebror Mathias är gift med Anna, och tillsammans har de min älskade brorsdotter H.


advent2

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!