Skriverier

Med önskan om en fin lillajul!

Maken hade klockan på ringning 8.30. Jag vet inte riktigt vad som händer, men 9.30 slog jag upp mina gråblå och hörde stormen vina utanför fönstret. Otroligt skönt att sova så länge då jag normalt inte är världsbäst på att sova. Så jag steg upp, kokade ”tomtegröt” till familjen och äggröt åt mig själv.

Nu är vi nyss hemkomna från den traditionella Lillajulmarknaden i grannkommunen där vi köpte hemlagad julgodis åt minstingen (inte så lätt att hitta julgodis när man är allergisk mot choklad, så hemlagat brukar vara lättare än i butik), den fantastiska laxosten som vår familj helt enkelt inte överlever utan på jul och adventsljus. I år köpte jag faktiskt även ett juldoftljus som brinner så fint på bordet framför mig nu.

 2015-11-28 13.52.34

Maken har sprungit iväg på lillajullänk. Jag är glad att han påstår sig ha gott upp i vikt, för då kanske vi slipper se honom glida förbi i stormen här. Otroligt vad det river i knutarna! Vid Söderarm på svenska sidan, blåser det 18 m/sek och 27 i byarna. Maken läste på FB om något gäng som varit ute och golfat här på ön idag, men när linsen blåst ur ögat på en av dem, insåg de att det räckte med 9-hål i 20 m/sek.

Om två timmar bär det iväg till mor och far tillsammans med mina bröder med familjer samt vår extra tonåring som huserar här nu som då i sällskap med förstfödingen. Mysigt att få fira tillsammans med dem båda! Gissar att de framöver kanske föredrar att fira på annat sätt. Själv har jag alltid varit väldigt hemkär och har dragits hemåt vid traditionella helger, med och utan sällskap, under alla år. I år firar vi även mor min som fyllt år i veckan.

Vet ni vad? Det är skönt att sätta sig ner vid datorn igen och kunna blogga. Min nya Macbook 12″ gör det möjligt tack vare dess fjärilsmekanism på tangenterna! Vet inte när jag senast orkat skriva så här mycket, även om jag fortfarande får ta pauser.

Så ha nu en jättemysig lillajul, alla där ute! Blås inte bort! Nu ska jag sätta mig vid pianot och se om jag kanske får sällskap…


advent

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!