EDS, Hälsa och ohälsa

Dag 5

Så har jag nu avklarat dag 5. Det går förvånansvärt bra. Biverkningarna är helt hanterbara. Funderar nästan på att höja dosen en vacker dag.

Har idag varit på stan med mamma och assistenten. Hade egentligen en massa ”måsten”, men vissa dagar behöver man stanna upp och göra något viktigare. Idag var en sådan dag. Så vi handlade lite ditt och datt, det vill säga mamma handlade det mesta och jag fick fantastiskt fint garn som jag ska få sätta min tid på i höst och vinter! Lunch hann vi oxå med och fika. Jag gav mamma en liten uppgift. Idag har hon genomfört den första med bravur. Jag hoppas det håller i sig och att trycket kan lätta lite. Att vara stark för andra, tar oftast ut sin rätt till slut. För alla.

Solen värmde fantastiskt skönt och det känns just nu som om sommaren gör sitt allra bästa för att inte släppa fram hösten.Men visst är hösten på väg. Bonden i byn har börjat tröska på åkrarna runt oss och naturen börjar skifta i gult. Vi har verkligen haft en fantastisk sensommar med tanke på hur den ”riktiga” sommaren sett ut och jag njuter av varje solvarm dag som vi bjuds på.

Valet närmar sig med stormsteg. Politikens kulme höjer sig i horisonten som verkar närma sig med ljusets hastighet. Jag har börjat fundera på det praktiska om jag kommer in i lagtingsvalet, NÄR jag kommer in. Assistansfrågan och hjälpmedel är bland det viktigaste. Jag ringde kommunen idag och de hade ingen som helst aning. Hon frågade om jag har rätt att använda assistent. Jag fick bita mig i läppen och svara aningens mer pedagogiskt än ”ja, det är för fasen ett jobb och om du läst lagen borde du veta att det är en subjektiv rätt”. Vi ska ha möte i mitten av september och diskutera saken vidare.

Läxläsningen är i full gång här hemma. Efter en lätt start drar det nu iväg med full gas. Mellerst kom hem idag och konstaterade att hon har ”sjukt mycket läxor”, men sa det med ett leende, vilket gör läxläsandet mycket enklare än det skulle kunna vara. Även yngst gör läxorna med gott humör än så länge. Äldst är hos far sin, men jag räknar med att läxorna även detta år görs som ett nödvändigt ont, utan desto större protester.

Dags att avsluta denna dag och krypa till sängs. Morgondagen hägrar på andra sidan sömnen. Den största nackdelen med de här pillrena, är att jag sover så förbaskat djupt att jag ligger som ett plockepinn när jag vaknar, vilket visat sig vara relativt oskönt. Men det tänker jag se till att råda bot på när jag träffar specialisterna i Helsingfors om 2 veckor.

Ta hand om er, kära läsare! Och glöm inte bort att njuta av det naturen som bäst har att erbjuda. Om 4 månader är julen här, med allt vad det innebär.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!