Trotsa tyngdlagen - Caroline Myss

Hitta syfte och mening

* Varför är det läkande att hitta ett syfte och mening?
Utan syfte och mening tappar jag trådarna till livsenergin, till det stora livets träd. Min energi faller och jag vet inte hur jag tar till mig healing för att läkas. Att ha ett syfte, en mening, ger mig tro på mig själv, målar upp ett mål som jag kan ana genom mörker och dis. Jag blir betydelsefull, meningsfull, en pusselbit.

* Vad ger mitt liv syfte och mening?
Att utvecklas, att vara behövd, att vara älskad och få älska, att nå nya höjder.

* Hur känner jag det?
Den här frågan vet jag inte riktigt om jag förstår. Jag känner mig stärkt av att ha ett syfte, en mening. Jag orkar kämpa. Jag är inte säker på vad mitt syfte, min mening är, men jag vet att syftet med mig finns där…någonstans.

* ”Jag hittar inget syfte med mitt liv för att…”
Så kände jag under min ångesttid. Jag visste inte vart jag var på väg, visste inte vad jag hade för orsak att finnas här. Hur skulle jag kunna vara betydelsefull när jag var så trasig? Hur skulle det kunna finnas en mening med att må så dåligt? Där och då kunde jag inte hitta svaren. Men när jag äntligen förstod att det viktiga inte var att känna till syftet, utan istället inse ATT det finns ett syfte, vågade jag äntligen börja leva igen.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!