Skriverier

Lillajul 2011

Bättre sent än aldrig, men här kommer bilder från vår underbara lillajul förra helgen!

Trots en hel del aktivitet, hade vi en oerhört mysig och stressfri dag och kväll. Vi njöt av att kunna dela den med varandra och tog oss tid att bara vara.

Vi började morgonen med att äta tomtegröt till frukost och sedan bar det iväg till Jan-Karls gårdens lillajulmarknad. Vi handlade de obligatoriska adventsljusen och lite annat smått och gott. Däremot blev det inget besök hos tomten i år. Tjejerna sa blankt nej. De hade ju ingen önskelista, var förklaringen.

Efter marknaden åkte vi hem för att byta om inför min brorsdotters 1-års kalas. Vi firade goaste Helmi och åkte sedan hem för att julpynta en aning och hämta lillajulgran.


På med stövlar på hela familjen och täcke på valpen och iväg över åkern till den lilla skogen mellan oss och mina föräldrar. Natalie och valpen Ayleen, peruansk nakenhund, busade runt i vild fart.


Katterna kom självklart med. Kolla Wildas svans! 🙂


Snacka om att Wilda har kamouflagefärger.


Pipzan har rätt stor svans hon med när hon smyger runt i den ”stora” skogen.


Nicke är skitlycklig och anser att han hittat den perfekta julgranen! Moalie är dock aningens skeptisk till hans val.


Ayleen vill göra Natalie sällskap bland stenarna.


Ayleen i ”stooooora” skogen. Värsta djungeln juh!


Till slut hittade vi en liten söt gran som passar alldeles utmärkt som lillajulgran uppe på byrån. Känner att kombinationen gran och valp inte känns helt hundra. Därför får det bli en liten på behörigt avstånd istället.


Spanar ut över vår bakgård och funderar på var vi ska ha utejulgranen i år. Vackra, underbara hem. Fullkomligt älskar lugnet där vi bor!


Ayleen i flygande fläng, och nej, det varken snöar eller regnar, så gudarna vet vad jag fångat på bild!


Vackra, underbara Ayleen!


Försökt tala om för syrénen att det faktiskt är vinter nu genom att sjunga ”Sov du lilla videung”, men icke. Den knoppar för fullt, den lilla tokan!

Väl inne igen kockade jag lillajulmiddag medan Nicke fixade och trixade med våra julstjärnor i fönstret.


Middagen på bordet. Lutfisk, vitsås, laxröra, prinskorvar, ”snurrade korvar”, rosollisallad och röka räkor. Mums!


Moalie lärde sig skala räkor och åt med stor aptit. Lilla trollan var DJUPT koncentrerad i början, men sen gick det undan när hon väl kommit på knepet.


Lillajulgranen pyntad av tjejerna.


Julen smyger sig in. <3


Efter middagen bakade vi en liten sats pepparkakor och bjöd sedan över mina föräldrar på glögg och pepparkaka. Här har även jag hamnat på bild tydligen. 🙂

Och äntligen händer då det som barnen väntat på hela dagen; lillajultomten dunkar på dörren! Vilket resulterar i ett oherransljud och skrik av förtjusning och gömmande i soffan. Eh…är det inte nu man ska rusa till dörren och kasta sig ut för att få en skymt av tomten?! Inte i vårt hus tydligen.


Efter mycket om och men lyckades jag slutligen övertala åtminstone Moalie att komma med till dörren. Sakta, sakta, oändligt sakta, öppnade vi dörren tillsammans. Hennes lilla hand höll min hand i ett krampaktigt grepp.


Med mig utanför, vågade Moalie kika fram bakom dörren.


Och till slut vågade hon sig ut och kunde konstatera att hon helt klart såg tomten borta vid mommo och moffas väg, 200 meter bort.


Paketöppning och stor glädje över de tovade tomtarna fammo Cickan skickat åt dem via tomten.


När barnen somnat var det tid för mig och älskade maken att mysa lite i soffan. Ayleen kurade ihop sig intill och somnade som en stock. Tack, för en underbar lillajul!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!