Inspiration, Skriverier

Magnolia och datorproblem

Idag fick vi reklam från en växtfirma här på ön. I år bara MÅSTE jag köpa min högt efterlängtade magnolia! Har alltid älskat de fantastiska träden/buskarna. Nu när mamma och pappa var till Holland filmade de ett helt fantastiskt träd bara för min skull! 🙂

Väljer mellan dessa:


Praktmagnolian som blommar på bar kvist med rosa/vita blommor tidigt på våren har alltid varit min favorit. Frågan är om den klarar sig här hos oss. Jag måste ta reda på om klimatet kanske är för kallt?


En annan av mina absoluta favoriter är förstås Japansk magnolia. Den blommar med vita blommor på bar kvist i maj med dekorativa frukter på hösten. Undrar om frukterna kan vara giftiga? Blommorna doftar så fantastiskt! Den doften kan verkligen berusa mig.


En annan vit magnolia är Stjärnmagnolian. Den är lite lägre, 2-3 meter och växer med ett buskigt växtsätt. Den blommar även den på bar kvist och är svagt doftande. Den japanska är lite mer härdig än denna.


En annan lägre växande, 2-3 meter, är Rosenmagnolian som jag på senare år fallit mer och mer för. Den skulle t.o.m. kunna vara ett alternativ till Pratkmagnolian… Rosenmagnolian har små, spetsiga, mörkt purpurfärgade knoppar som slår ut till 10-12 cm stora doftande blommor på bar kvist. Men de bilder jag sätt av denna så har alltid gröna blad. Är lite fundersam om den kanske slår ut på bar kvist för att sedan blomma ordentligt när bladen kommit?

Ja, nån magnolia blir det som sagt nog i år, måste bara fundera ut vilken. 🙂

Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå med min dator. Den har nämligen fått stora knäppen och har blivit helt galen. Det skulle ta upp så mycket plats i bloggen om jag ska beskriva problemen, så jag avstår. Kan ju säga som så att jag kan bland annat ta emot mejl, men inte skicka, så ni som mejlar mig; bli inte sura om ni inte får svar just nu! Jag hoppas kunna uppdatera bloggen via makens dator när den här helt har givit upp eller skickats iväg på service (den är bara 5 månader gammal). Om ni inte hör av mig, så vet ni vad som hänt.

Imorgon ska jag träffa läkaren gällande EDS-utredningen. Jag hoppas det kommer att ge något, men jag har en känsla av att det tyvärr slutar som vanligt; utan hjälp och utan ställd diagnos. Hoppas jag har fel! Så, alla där ute, håll tummarna för mig imorgon!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. säger:

    Åh jag vill ju också ha en magnolia,men det får bli nästa år när vi vet mer hur trädgården blir…de är så härliga och vackra!!! en gul skulle jag vilja ha…kanske det blir några olika,bra att man har stor tomt,hoppas de trivs bara! ha en fin dag!

Tack för att du lämnar några ord till mig!