Sångfågeln, Skriverier

Lite allt möjligt

Idag har jag varit och sjungit. Konstaterade att jag måste koncentrera mig på att truta med läpparna för att få till ett åländskt ”ö” och att jag måste våga känna övertonerna som surrar i mitt huvud på vissa ställen.

Tycker så jädra synd om Gocka som utsatts för ”sabotage”! Jag brukar säga att allt har en mening, men ibland undrar jag nog om jag är riktigt klok som tänker så! Just angående det här så hittar jag ingen mening, hur jag än vänder och vrider på f*nskapet!

Vi har förresten fått snö i stora lass nu igen! Stackars väghållning som inte hinner med. Nicke hade lite svårt att komma till jobbet imorse, men när jag körde flickorna hade de hunnit ploga som tur är. 🙂 När jag kom för att hämta Natalie var hon TOTALT slut!! Jag frågade dagistanterna vad som hänt och då log en av dem och berättade att Natalie varit sådan sen de var ut på förmiddagen. Hon hade tydligen sprungit som ett tok ute i snön, upp och ner i backen, byggt snökoja och verkligen busat rejält! När de sen kom in hade hon nästan somnat när hon skulle ta av sig skorna.
Efter mellanmålet stoppade jag henne i säng en timme för hon klarade verkligen inte mer just då och hon somnade innan jag ens hunnit läsa en halv sida i sagan. Lilla stumpan! Det är inte lätt med snö. 😉

All denna snö och annat smått och gott ger mig sådana julkänslor! Jag trallar julsånger, myser framför brasan med Moalie på dagarna, planerar julafton och julstök. Igår hittade jag äntligen saker till julkalendern åt flickorna, så jag och Nicke paketerade i en timme. Vi planerar att baka pepparkakor i helgen.

Nu måste jag bara berömma min stora älskling! Ja, inte Nicke alltså! Julina är så himla duktig! Härom dagen visade jag henne hur man knyter rosett på skorna. Det behövdes bara en gång. Nu knyter hon som om hon aldrig hade gjort annat!
Dessutom upptäckte jag något fantastiskt igår. Jag har nämligen fått en cd-skiva av min älskade vän Tess och en av låtarna började Julina sjunga till. Hon kunde nästan hela texten och hela melodin. Jag blev helt paff och frågade var hon hade hört den och hon svarade ”Jag har inte hört den, men jag känner hur det ska vara inne i mig. Jag hör sången när jag sjunger den.” Jag förstår ingenting!! Ska väl tillägga att det är hon som fyller 6 år nu i jul. Hon har i och för sig alltid varit lite medial, men jag blir lika paff varje gång det händer något sånt här!

Nu ska jag surfa lite till Vanliga Damer! Du är väl medlem i vår ring? Om inte, bli det!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

 1. HAR ALLA FÅTT SNÖ UTOM JAG???
  Orättvist 🙁

  Tack för omtanken…
  Jo det var några svettiga timmar. Mest var jag orolig att intrånget på mitt konto skulle påverka någopn annan. Och nu har jag ju så gott som helt lyckats återställa bloggen i så gott som ursprungligt skick, mycket tack vare Världens Bästa Susanna och Erik !!!

  Uppmuntra Julinas gehör!!!
  Barn har otroligt lätt att snappa upp sådant och det som sedan händer är att de förlorar det någonstans på vägen. Visst är det härligt med sjungande barn (om de åtminstone håller tyst när det är läggdags. Grrrr! 😉 )

Tack för att du lämnar några ord till mig!