Vem är Miina?

Jag som skriver här, heter alltså Miina. Jag föddes sommaren 1979 och barnmorskan som tog emot mig var samma kvinna som hjälpte min yngsta dotter till världen. Mina föräldrar hade flyttat från sin hembygd och hade inga släktingar som de kunde dela glädjen med när jag föddes förutom via telefon. Min pappa var så oerhört stolt över att ha fått mig, att han körde som en tok genom staden för att poliserna skulle ta honom så att han åtminstone kunde få berätta för DEM att han hade blivit pappa, men ingen haffade honom. 🙂 När klockan blev anständig tid, kunde han äntligen ringa släkten och berätta den glädjande nyheten!

När jag var 5 år började jag spela violin. Innan dess spelade jag piano hemma på gehör och blockflöjt och andra “småbarns-instrument”. Det var början till min långa rad av instrument. Mitt stora huvudintresse är, och har alltid varit, musik. Jag både sjunger och spelar så mycket jag hinner och kan, så mycket min kropp tillåter. Till min glädje är även min man musikalisk. Ett annat stort intresse som har kommit under åren är datorn. Jag gillar att fixa och trixa ihop hemsidor och för att vara helt ärlig, tycker jag själv att jag börjar bli rätt duktig på det nu oxå. Att fly undan vardagen in i en bok är något jag gör i perioder. När jag är inne i en läsar period kan det gå 1-2 böcker/vecka. Sen kan jag vara borta från allt vad böcker heter under en längre tid för att sedan börja med förnyade krafter igen. Nu för tiden läser jag endast på läsplatta, vilket skapar utrymmer i bokhyllan.

Över allt annat kommer naturligtvis familjen. Kräfta som jag är, är det väldigt viktigt för mig med kärleken, hemmet och alla nära och kära. Min älskade man, min underbara döttrar, det är de som gör hela mitt liv.

Som person är jag pålitlig. Jag är väldigt engagerad i mina medmänniskor och jag är bra på att lyssna, har stor empati och är en sån som många känner förtroende för och som anförtror sig åt. Jag är omtänksam och beskyddande.

Jag är oxå väldigt envis, onödigt långsynt och har svårt att erkänna att jag har fel. De två sista jobbar jag hårt för att förändra och har blivit bättre, men än är det lång väg kvar. Jag är en sån som älskar lika högt som jag hatar. Dessutom har jag ett hiskeligt temperament och kort stubin. Jag ryter ofta till istället för att andas djupt och behärska mig.

Man är hellre vän än ovän med mig och jag står för mina åsikter, vilket kan vara både positivt och negativt.

Jag tror att det här är en rätt bra beskrivning av mig, rak och ärlig.