Skriverier

Symbolism och frustration

Inte är det väl så att årets första bild symboliserar det kommande året? Kan någon kolla om det står något sådant i bondepraktikan? För om det gör det, går jag i ide!

Jag älskar, som många av er säkert vet, rovfåglar och då speciellt örnar. Idag när jag tittade ut genom fönstret satt det en rackare i björken precis vid vår tomtgräns. Vilket hallelujaamoment! Jag skulle lyckas fånga den i trädet och sedan precis när de lyfter från grenen. Jag kunde riktigt se bilden för mitt inre! Drömbilden!

Jag försökte hitta ett fönster som jag skulle kunna öppna ljudlöst för att fota den genom det, men icke. Så jag slängde av mig morgonrocken och fick på mig kläder, plockade åt mig objektiv och kamera (valde mitt automatiska teleobjektiv, trots att det krånglat en del, eftersom jag tänkte att ljuset nog skulle räcka till eftersom det var på dagen). Jag smög ut, kom nu ihåg min funktionsnedsättning…

Jag tog en bild.

Zooma in, så ser du hur oskarp den är!

Insåg att det här skiter sig. Objektivet har fortfarande samma bekymmer, trots tillräckliga ljusförhållanden. Jag måste smyga tillbaka in och ta det andra objektivet. Tittar upp från kameran, och ser fågeljäkeln flyga iväg!!!

En eloge till mig dock, att jag inte slängde kameran åt helskota. Bör väl tillägga att kameran satt fast i en sele på mig, så det hade varit omöjligt att slänga iväg den… Så elogen kanske inte var superstor trots allt.

Så, om första fotot sätter tonen för det kommande året, så är det…ja, vad tycker du? Själv tänker jag ”allt du drömt om finns framför dig, men du kommer att misslyckas” eller ”försöka duger, men du kommer inte att klara av det” eller ”hoppet är det sista som överger människan, hahaha, dream on girl”. Jepp, jag är bitter. Eller kanske inte nu längre, men då var jag verkligen det!

Maken klädde tyst på sig och smet iväg på årets första löprundan medan jag googlade vilken butik som ska få ta emot hela min pension nästa månad, för att jag ska kunna köpa nytt objektiv. Maken valde sin längsta runda och dessutom maklig fart.

Nu har jag hunnit hejda mig lite och försöker tänka realistiskt istället. Morgondagen kommer att gå åt till att försöka förstå vad som är fel och se om någon inställning kan åtgärda en del av felet. Och ja, jag kommer att använda selen igen, så att jag inte lyckas kastas iväg kameran dit pepparn växer!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!