Inspiration, Skriverier

Skriv liv del 1

Ikväll har jag varit med mamma på ”skrivkurs”. Skrivtillfälle vore kanske mer passande. Kent Danielsson är ledare och det var otroligt intressant och givande! Kent gav en mening/rubrik och sedan skulle pennan flöda i 12 minuter. Somliga skrev väldigt korrekt och tydligt. Andra, som jag, flummade iväg med mycket kärna i det som känns viktigt just då.

Första rubriken vi fick var ”Här sitter jag och jag är XX”.

När jag skulle skriva, hade jag fullständigt glömt bort rubriken, men pennan flödade och när jag nu i efterhand läser igenom det jag skrivit, så fanns nog rubriken där i bakhuvudet ändå. Vi fick i uppdrag i putsa på någon av våra texter och här kommer nu min.

Här är jag och jag är jag
Livets glädje mot kylans okända
Glädje att vara, att finnas till
Stannar upp, är i nuet
Lever idag som om idag är alltets sfär
Lever och gläds
Lyssnar inåt
Gläds åt att finnas till
Minns glädjen i att jag är jag

Vilar i tryggheten i mig själv
Vilar i hindren som gör mig stark
Vilsamt att vandra i tystnaden
Vilsamt att landa och komma hem

Jag leker och lär längs mörka gator
Vem kan välja bort eller välja till
Jag är jag precis som jag är
med eller utan sigill

Jag är jag och vimlet runt mig stärker och ger kraft
Vem jag är är dock min ensak
Du kan bara älska mig eller låta bli
Jag finns här på min plats i livet och trivs med den jag är
Styrkan att stå pall för stormen och årens påverkan
ger mod att fortsätta gå dit vägen bär
Miina Fagerlund

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Gunilla Bjorkman-Bobb säger:

    Starkt Miina! Glad att du ar med i gruppen. Jag hade sjalv stor gladje av den under Mariehamns tiden.

  2. Gunilla Bjorkman-Bobb säger:

    Starkt Miina! Glad att du ar med i gruppen. Jag hade sjalv stor gladje av den under Mariehamns tiden.

Tack för att du lämnar några ord till mig!