Skriverier

Sommarlov och första dagen på stranden

Åh, vilket underbart väder vi haft idag! Strålande sol, varmt som mitt i sommaren och lagom varmt vatten för att barnen skulle våga sig på årets första dopp. 🙂

Jag börjar med lite bilder från helgen.


Så här söt blir man när man bakar tårta med mommo!

Och här kommer de underbart, vackra 😉 tårtorna:


Förväntansfulla tjejer väntar på tårta på mommo och moffas terass.

Lördagskvällen spenderade jag på krog med min klass. Vi började på Indigo och fortsatte efter skål i champange till Arken för att äta middag med alla avgångsklasser och lärarna. Maten var god och sällskapet superbt! Självklart blev det dans till Soundway i nattklubben framåt natten och först kl.5.30 kom jag mig i säng! 4 timmars sömn är inget att rekommendera för en ovan 3-barns mamma. Shit vad slut jag var hela söndagen! Började nästan fundera på om jag fick hela klassens baksmälla trots att jag är nykterist och inte drack något.

Självklart såg Nicke sin chans och satte mig i arbete när jag var som tröttast! Vi började med att grundmåla huset klart, så nu är det bara att börja måla på helger och semestern i sommar. Efter målandet fick han för sig att vi skulle sortera alla skor och stövlar och då menar jag verkligen ALLA!

Han insåg mitt i allt att vi nästan tagit oss vatten över huvudet, men till slut rodde vi iland med projektet!

Till all lycka ringde våra kompisar och fick iväg oss till Bastö Bykrog för att äta middag istället för att försöka ställa oss och laga middag i hettan. Medan vi väntade på dem satte jag mig i min gunga och vilade lite…

Självklart förevigade Nicke mig! Jag vaknade av att våra vänner körde upp på vägen brevid mig. 🙂

Så kommer då dagens bilder från Lilla Holmen i Mariehamn där det är så pass långgrunt att det går bra att simma redan nu. Även ungdomar och vuxna vågade sig i. Jag trodde absolut inte att det skulle gå att simma, så jag hade varken baddräkt eller handduk med mig. Julina och Natalie fick simma i trosor och Moalie naken. Mamma som var med åkte till sitt jobb (hon är massör) och hämtade handdukar åt oss. 🙂


Moalie plaskar.


Julina och Natalie tog varandra i hand och sprang ut i vattnet.

Nu är det dags för barnen att krypa till sängs och jag måste se om jag hittar min hatt. Känner att huvudet känns onödigt tungt, så jag tror inte jag mår så bra av att få lika mycket sol på skallen imorgon som jag fick idag…

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

 1. säger:

  Förundras igen över hur stora tjejerna har blivit och vilka härliga badbilder. våra barn började tjata om att åka och bada idag, men vi sa att det var för tidigt än. Vi kanske får om värdera det beslutet. 😉

  Mitt huvud känns liksom tungt. Det känns verkligen som det är het sommar redan. Hur ska detta sluta tro när det är så varmt redan?

  Kramar till er alla!

 2. säger:

  Vilka härliga bilder Miina!

  fnissar lite ja, det är tufft att vara 3-barnsmor och vara ute och svänga de lurviga så sent. det har jag lärt mig redan 🙂 Trasig i flera dagar eftersåt sen…

  Här är rena rama sommaren oxå, över 20 grader i skuggan och rent ljuvligt. Ska sätta mig i min hammok och läsa klart min bok som är nära upplösningen nu.

  Kram!

 3. säger:

  Oooh vilka härliga sommarbilder 🙂
  Har nästan svårt att förstå att det faktiskt ÄR sommar nu,har bara 3,5 vecka kvar till semestern underbart

  Diggar bilden skarpt på dig i gungan,det var ungefär så jag oxå kände mig i söndags fnissar

  Stor kram!
  //Jessica

Tack för att du lämnar några ord till mig!