Inspiration, Skriverier

Lyckliga stunder

Som kontrast till gårdagens inlägg och för att komma bort en stund från de jobbiga känslorna kring det som pågår i Ukraina, skriver jag nu om något helt annat. Nämligen en liten, men viktig, låda på vår vägg.

Vid nyår läste jag ett fb-inlägg där en bekant till mig öppnade sin glasburk med lappar där de beskrivit härliga saker som hänt under året. Ett sätt att påminnas om sånt som vardagslycka och roliga upplevelser man fått vara en del av. En underbar idé, tycker jag!

Vår samlingslåda.

Så jag hakade på konceptet. För oss blev det en lyckolåda på väggen. Här skriver vi (okej hittills är det troligen bara jag som skrivit något om jag känner min familj rätt) om smått och stort. Det kan handla om fågelsång på promenaden, eller ett samtal med barnen, en ny familjemedlem e.t.c.

En dag hoppas jag att jag får skriva något om Ukraina.

Jag har även gjort en låda till en vän. Den fick lite mer kärlek under tillverkningen än min egen.

Jag har alltid gillat tanken om stjärnstunder i vardagen. För mig, som lever med kronisk smärta och har ett liv som gravt handikappad, är det viktigt att ta tillvara på de där lyckliga stunderna i vardagen. Att uppmärksamma stjärnstunderna som gör livet till vad det är. Att stanna upp och må bra i ögonblicket.

Må 2022 föra med sig många lyckliga stunder, som får hamna i vår låda, så att vi kan ta del av minnena när året övergår till nästa! <3

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!