Skriverier

Juli fototema – människor

Jag såg ett inlägget hos Marias Memoarer om fototema och tänkte att det kunde vara kul att sätta ihop ett gäng bilder på människor jag tagit de senaste åren. Jag är inte särskilt bekväm med att ta bilder på människor. Och någon fotograf är jag inte heller. Men att fotografera är en hobby som får mig att må bra. Jag blir medveten om här och nu och jag kan skapa på ett sätt som är anpassat för mig. Anyway. Människor är alltså en utmaning, men här kommer ändå ett gäng bilder!

Dessa två bilder kommer från en fotografering där jag skulle gestalta mobbning/ensamhet/utanförskap.

Två bilder från dans- och sångframträdande.

Min lillebror är en sjujäkla buse som alla ungar älskar att leka med.

Lite annorlunda bröllopsbilder. Himlen öppnade sig och det var bara festtältet som kunde rädda oss.

Äldsta dottern tog examen och vi ville göra något annorlunda.

Min make är bonuspappa till min äldsta dotter. Här är han tillsammans med hennes lillebror (alltså inte hans son…lite snurrigt, men ni fattar säkert).

Min mellersta har alltid varit pappas flicka. <3

Blandade bilder på mina döttrar (och dotterns sambo).

Tre dramatiska bilder för ett eget litet fotoprojekt där jag gestaltade bipolaritet i bilder och text. Bild nummer två är en uppochner-svängd spegelbild i en liten vattenpöl.

Mellersta dottern när hon svalkade sig en varm sommarkväll i juni i solnedgångens gyllene timme.

Min yngsta dotter gillar inte att vara framför kameran. Men så en kväll fick jag henne övertalad att komma med mig. Jag hade 30 minuter på mig från start hemifrån tills vi skulle vara tillbaka hemma igen. Tur att kameran älskar henne!

Avslutningsvis två bilder på söner till våra vänner. Den äldre av dem är en kameraskygg tonåring som man behöver fota i smyg.

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Åh, så många fina bilder du har! Vissa rent konstnärliga.
    De första två bilderna och brudgummen med kalla fötter är mina favoriter.

    1. Miina säger:

      Tack! Dina ord värmer!

Tack för att du lämnar några ord till mig!