EDS

Klok ergoterapeut

Träffade min ergoterapeut idag. Han måttade ut en rullstol åt mig som blir min egen. Själva hjulen har jag redan, men nu ska jag få en anpassad stol för just mina mått.

Vi satt och pratade och jag uttryckte min känsla över att vara onyttig och otillräcklig när jag sitter i rullstolen eftersom det inte ger mig någon träning alls i princip. Han såg mig i ögonen och sa ”Miina, du skulle behöva se det så här istället. Att du sitter i rullstolen gör att din träning kan bli effektivare och genom att inte ta slut på dig kan du istället planera in träning så du får ut mer av den.” Han är klok. Och även om jag tycker det är svårt att blotta mig för någon ny nu när min gamla inte längre är där, känns han som en människa som jag med tiden faktiskt kan vara ärlig mot i mitt mående. Än är jag inte riktigt där och jag märker att jag inte tillåter honom att se mina svagheter helt, men det kommer nog.

Vi pratade oxå om FPAs beslut att inte ge mig arbetsprövning, vilket han inte riktigt kan förstå, och han konstaterade att ”ja, tack och lov så är du ju den kämpe du är”. Ja, tack och lov så är jag det. På ett eller annat sätt ska jag få det här vänt till min fördel och det kommer att komma något gott ur allt detta. Innerst inne vet jag ju det, jag bara glömmer bort det i min första ilskna reaktion.

När jag åkte hemifrån i morse var huset kaos. Nu har min stödperson varit här och städat undan kaoset. Blev rörd till tårar när jag kom hem! Barnens rum är städade, likaså köket. Allt det där lilla extra som gläder en så! Jag hade tänkt att hon skulle dammsuga och tvätta golvet, men hon gör så mycket mer! Jag är så tacksam för att jag får ha henne i mitt liv!

Just nu sitter jag med en kopp framför mig. Moalie sitter på andra sidan köksbordet och gör läxorna. Utanför fönstret är det i det närmaste snöstorm. Det är inte första snön, men förhoppningsvis får vi ha den kvar över lillajul! Blir intressant att se hur jag tar mig fram med vrålåket i snön framöver…

Nu ska jag kura ner mig i soffan och ta läsplattan med mig. Eftersom det visade sig att det var en felbokning så att min tid till ergon flyttades en timme framåt, stämmer inte min pacing-uträkning för dagen. Så nu får jag ta och vila om jag ska orka med kören ikväll.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!