EDS, Skriverier

Avslag på besväret och diskriminering

Så kom det då idag; FPAs avslag på mitt besvär med den fina motiveringen ”Den sökandes arbetsoförmåga och förvärvsmöjligheter har inte ansetts vara väsentligt försvagade.” Eh, precis. Nånstans i min sjukjournal har de nog läst tokigt, om de ens har läst i den. Nåväl, det är väl bara att ruska på sig och ta nya tag på annat håll.

Det som stör mig allra mest är just att FPA kan gå emot 3 läkares utlåtande, FPAs egen arbetskliniks utlåtande och såväl ergoterapeuter som fysioterapeuters utlåtande. Att FPA dessutom en gång ansett mig vara så pass arbetsoför att de väljer att sända mig till arbetskliniken för att utvärdera min arbetskapacitet och sedan INTE följer deras rekommendationer och även ändrar sig till att de nu anser mig vara arbetsför, går bara inte ihop i mitt huvud.

Samma sak med kommunen som inte anser sig vara skyldiga till att betala resekostnaderna för min stödperson/personlig assistent om hon skulle följa med mig på min körs utlandsresa där vi ska göra en konsert eftersom ”man inte kan anse det vara utgöra en funktion som hör till normal livsföring”. Eh, nähä? Så för att man är i behov av hjälp med den personliga hygienen och för att man sitter i rullstol, får man inte resa tillsammans med den kör man sjungit i under många år. Det innebär att man som körledare måste ta detta i beaktande eftersom stämmorna påverkas av hur många handikappade som inte kan följa med på en eventuell konsert. *harkel*

Hjälp mig någon! Förklara för mig, det jag missar, det jag inte förstår, det jag inte kan se!

För i min värld är det en självklarhet att alla människor bör vara lika värda, oavsett handikapp. Om jag hade varit frisk hade jag åkt på körresan. Innebär inte det att det är en normal livsföring? Att jag på grund av mitt handikapp tvingas stanna hemma eftersom jag inte har råd att betala resekostnaderna för både mig och min stödperson ser jag som diskriminerande. Faktiskt.

Så nu ska jag plugga lagtext och brottas med alla j*vla instanser jag bara hittar, för det är inte vad jag planerat med mitt liv och då ska ta mig f*n ingen få peta ner mig till någon låg nivå där jag inte når upp till mitt egenvärde! Så det så!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!