EDS, Skriverier

Vardagen är här

Vardagen har infunnit sig och hösten med den, vad det verkar. Barnen började skolan igår. Julina är hos sin pappa, så i år hade vi bara två på vår trappa, redo för skolan, när klockan blev kvart i 8.

Moalie har börjat tvåan, Natalie fyran och Julina sexan. Mina älsklingar!

Sommaren har rullat på i foglig takt. Vi har haft mycket besök som värmt i hjärtat. Igår var det Mia Bexars tur att lämna oss, och snart är det dags för oss att åka upp till henne. 3 september är jag kallad till Jakobstads arbetsklinik för arbetsrehabilitering och ska vara där 2 veckor. Nicke, Natalie och Moalie följer med, medan Julina åker på lägerskola och bor resten av tiden hos sin pappa. Det ska bli spännande att se vad jag ska bli när jag blir stor!

Under sommaren har jag använt min rullabella nästan konstant när vi varit någonstans. Vilken skillnad att orka följa med på allt och kunna umgås, handla, ”gå” på stan e.t.c. Nu är hösten här och jag har ingen chaufför längre. Jag kan inte köra den själv och i väntan på stödperson (eller om det måste bli personlig assistent), har jag begärt att få en anpassad rullstol med elmotor. Men se DET går inte. För det är sparkrav. Överläkaren anser att hon inte kan bevilja mig det, trots att min behandlande läkare + ergo och fys anser att jag inte kan köra själv och att jag behöver rullstol. Jisses, vad jag beundrar de människor som jobbar under den överläkaren! Att de står ut utan att begå mord, är för mig en gåta! Nå, nu har det åtminstone löst sig så att jag får låna en som faktiskt kommer att fungera för mig! Det kanske inte är en hållbar lösning, men det ÄR åtminstone en lösning, om än tillfällig. Tjohoo!

Tro mig, jag längtar! Kanske, kanske, kanske att jag har den hos mig på fredag. Det vore ju alldeles underbart!

Just nu ligger jag med TENS smärtlindring och försöker komma till insikt om jag ska åka och bassängträna eller inte idag. Fick uppmaningen att lyssna på min kropps signaler och anpassa intensiteten. Inte riktigt min starka sida, men jag jobbar på det…tror jag… Dags att flytta plattorna och samtidigt hämta telefon och telefonkatalog och börja göra nytta här i sängen.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!