Skriverier

Bidde lite mycket…

Idag har jag inte lyssnart på kroppen. Inte det allra minsta. Försökte, men när jag möttes av tystnad, slog det över…rejält.

Började morgonen med att sy en topp som jag skulle kunna ha på dagens 2 bröllop som vi skulle vara ”funktionärer” på. De tänkta kläderna skippade vi när vi vaknade till tropisk värme efter att ha plågats av höstväder halva sommaren. Sydde nämligen om mammas gamla shorts igår till en kjol som jag verkligen blev jätte nöjd med.

Kl. 14 tog vi då plats i kapellet i Sjökvarteret där Julina sjöng ”Halleluja” med min svenska text för brudparet Angelica och Stefan. Direkt efter bar det iväg till Mariehamns kyrka där vi sjöng ”Utan dina andetag” och ”You raise me up” med min svenska text för brudparet Ida och Dan. Den sistnämnda fixade vi bra med tanke på att kantorn spelade helt fel takt den första versen och var helt på fel. Hon var duktig som fixade till det till slut!

Väl hemma var jag helt färdig. Darrade i varje liten muskel. Kände att ni skulle jag snart braka samman, så jag bad Nicke fixa middagen. Han hade annat att göra och knäppte på OS på tvn istället. Jag gick i tak och gick på sista växeln, den där som man kopplar i när ilskan övergår förståndet.

Efter kockandet var jag så förbannad, om jag ska vara helt ärlig, att jag bara körde på. Visste att jag redan kommer att få sota imorgon, så jag kände att det bara är att köra på och få så mycket gjort som möjligt. Så när tjejerna ville fixa upp lekstugan och tömt den på alla möbler och leksaker, bad jag mamma om hjälp. Nu är den ”tapetserad” och ”mattlagd”! Både matta och tapeter har vi fäst med stansapparat. Det ni! Men jo, det blev faktiskt rätt snyggt och tjejerna är stormförtjusta!

Imorgon får vi se hur jag mår, om det blir något sytt till lekstugan, eller om vi tar det längre fram.

Just nu mår jag riktigt illa av smärta, så morgondagen kommer kanske att tillbringas i sängen, på soffan eller en solstol. Det återstår att se.Tror det även är på väg lite åska inatt, så vem vet, kanske den rensar ur min kropp så jag alert som en nyponros skuttar upp ur sängen imorgon bitti! Vem vet!

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!