Hälsa och ohälsa

Ryggkollaps

Ligger i soffan och tycker synd om mig själv. Aj, min rygg. 🙁

Det värker på ett mycket konstigt sätt. Känns som om musklerna kollapsat. En mycket märklig smärta. Det känns helt enkelt som om jag blir helt slut av smärta. Kan inte riktigt beskriva det.

När man har huvudvärk, dunkar det, skär, moler. Vid ryggskott hugger det. Vid diskbråck ilar det och hugger. Här är det…ja, det känns som om jag helt enkelt inte orkar hålla upp ryggen av smärta. Mycket, mycket märklig smärta. Har inte upplevt den tidigare och därför blir jag så oerhört förundrad och försöker analysera den hela tiden.

Det galna är jag inte kan sätta fingret på var smärtan sitter och då är det heller inte så lätt att ge mig någon behandling. Det bultar i svanskotan, det bränner i ryggmusklerna, det ilar i höftbenet och när man trycker ökar inte smärtan.

Brännande är kanske trots allt den mest beskrivande känsla.

Blir inget jobb för mig ikväll. Hoppas vara på benen till imorgon.

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

 1. Hejsan
  Jag är en värmlänning på 38 (snart 39) år som oxå har EDS.
  Just de där känslorna av smärta i ryggen som gör att det känns som den ska kollapsa, det har jag oxå. Det känns som om ryggen inte orkar mer eller hur man ska säga.
  Hoppas du snart är på benen igen!
  MVH Janeth

 2. stackare 🙁
  kramar i massor

Tack för att du lämnar några ord till mig!