Skriverier

Hemma med barnen

Ikväll har stora tjejerna julfest och därför är de lediga nu på dagen, så jag är hemma med dem alla 3.

Vi började morgonen med sovmorgon och sedan packade vi oss iväg till Godby för årets premiärskrinning. Tjejerna var jätte duktiga och hade allt kvar i ryggmärgen sedan förra året. Natalie är mest avslappnad och börjar bli riktigt skicklig.

Vi blev bara en halvtimme där. Bäst för fötterna att inte ta ut allt första gången och dessutom började det snöa. Nu har vi snöstorm och jag gissar att vi är insnöade innan kvällen kommer.

Moalie ska snart iväg till en kompis och vi andra ska kanske åka iväg in till stan ett varv. Hade tänkt baka lite julgodis, men barnen bad att få spela Playstation istället. Det tog på att skrinna, även om det bara var en kort stund.

Tittar ut över snön som yr utanför fönstret och känner att det är väldigt skönt att sitta inomhus. Rådjuren snubblar fram där ute och letar mat. Fåglarna virvlar runt på marken när stormen slår undan benen på dem. Domherrarna klarar sig, men de små svartmesarna? (små som blåmesar, men i grått) flyger omkull lite nu och då.


Mamman stannar upp nu och då och ser sig om över ”axeln” för att se att lilla Bambi hinner med. Det är tungt för den lille och avståndet växer för varje meter. Hoppas den klarar vintern. Det var inte kul förra året när 2 rådjur dog på mina föräldrars gård trots att mamma matade dem. De är ju trots allt väldigt söta och gör ingen skada på vår gård.

Du kanske också gillar…

Tack för att du lämnar några ord till mig!