Skriverier

Kaaallllt *hackar tänder*

Nu har kylan kommit till ön. Imorse när jag och Moalie åkte till dagis visade termomterna -18,6 medan den i bilen visade -21. När jag steg ur bilen i Jomala, 10-15 km hemifrån landsvägen mätt, var det -12. Väldigt lokalt med denna kyla tydligen.

Konstigt nog var det varmt och skönt i min butik! Vet inte om det är för att de höjt värmen eller om det helt enkelt är så att vinden påverkar så mycket. Vi ha nämligen legat på 17 grader under stormens dagar, men nu är vi uppe i 21 grader där.

Väl hemma igen visade termometern -12,6 utomhus och 0 +17,1 inomhus. *brrr*

Har känt att jag frusit hela dagen, som om kylan trängt sig in i skelettet och vägrar släppa taget. Känns som om jag skakar inombords.

Visst är det härligt med kyla och det är bra med tanke på isarna, men -20 i november känns lite väl… Hoppas vintern släpper greppet om snön relativt tidigt i år om vi ska ha snö från och med nu. Snö till maj skulle innebära ett halvår av snö. Men så illa lär det nog inte gå.

Avslutningsvis skickar jag en hälsning till min barndomskärlek Gabriel Nordman, som fyller 33 år idag. Jag var 5 år och såååå kär! 🙂

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. Nettan säger:

    Gå och bada bastu flicka så ska du se att du tinar upp!

    Ang. kylan så verkar det vara väldigt lokalt jo.. Här hemma hade vi -22 när jag for hemifrån och när jag kom på jobb så var det bara -6? Värsta sommarvärmen där ju. 😉

Tack för att du lämnar några ord till mig!